Designed by Сайт города Читы

Стразбург-Колмар (Автобус)

Image result for strasbourg

Термин 07 Март

1 ден 07.03.2018СКОПЈЕ –ХАЛШТАД- САЛЗБУРГ

Состанок со групата на паркингот кај спортски центар „Борис Трајковски“ во 13.30 ч. и поаѓање за Салзбург во 14:00 часот. Дневно и ноќно возење низ Србија,Хрватска и Словенија со попатни паузи за одмор и царински формалности.

2 ден. 08.03.2018ХАЛШТАД-САЛЗБУРГ

Пристигнување во Халштад во утринските часови. Прошетка низ малото селце Халштад кој се наоѓа во подножјето на планинскиот масив ДАХШТАЈН (Dachstein) кој е дел од Австриските Алпи и на бреговите на истоименото езеро кое го одзема здивот со својата уабвина и изглед како од бајките. Слободно време за прошетка покрај езерото кое UNESCO го има ставено под своја заштита. Во договорено време поаѓање за Салзбург. Сместување во хотел и краток одмор. Во попладневните часови продолжуваме кон центарот на Градот (со јавен превоз), пешачка тура: Дворец Мирабел и градина, куќата на Моцарт, стариот плоштад, плоштадот на Моцарт, катедрала, глокеншпил, надбискупска резиденција, најстарите гробишта и најстариот ресторан во Европа од VIII век. Слободно време за одмор и индивидуални активности. Враќање во хотел.  Ноќевање.

3 ден. 09.03.2018САЛЗБУРГ – СТРАЗБУР

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот.  Патувањето продолжува кон Стразбур. Пристигнување во пладневните часови во Стразбур,разглед на градотсо локален водич (факултативно) плоштадотКлеберкатедралата Нотр Дам, Астрономскиот часовник сместен во самата катедрала, куќа Kammerzellод XVвек, квартотМалатаФранцијасотипичнишаренифасадинаАлзас, Плоштадот де Републик, театарот, Европскиот парламент и Советот на Европската унија... Слободно времеза индивидуални активности и прошетка.Сместување во хотел. Слободна вечер за одмор. Ноќевање.

4 ден. 10.03.2018 СТРАЗБУР – КОЛМАР - БАЗЕЛ- СТРАЗБУР

Појадок. После појадокот можност за целодневен факултативен излет во Колмар и Базел. Живописното градче КолмарсесметазанајубавиотградвоЕвропа. Овојдревенфранцускиграддатирауштеод 823 година, асостатусотнаслободенградсездобилво 13 век, завреметонаСветотоРимскоЦарство. СотекотнавреметовластаврзградотсеменувалапомеѓуФранцијаиГерманија, запоВторатаСветскавојнаипрочуенатабитканареченаКолмарскиџеб, конечнодаиприпадненаФранција. СенаоѓаворегионотАлзасиимаоколу 67.000 жители, разглед на градот: историскиот центар, црквата Св. Мартина, Доминиканска црква, Музејот Бартолди, Музеј Унтерлинденслободно претпладне за индивидуални прошетки низ центарот на градот. Во попладневните часови поаѓање за Базел, Швајцарија. Пристигнување во Базел и разглед на центарот на градот пешачкатура: Сојузниот парламент, катедралите и градските кули со часовник, трговската улица Kramgase која е под заштита на УНЕСКО, мостовите на Рајна и нејзините брегови кои Швајцарците често ги користат за одмор и рекреација. Слободно време за индивидуална прошетка низ центарот на градот. Во вечерните часови враќање во Стразбур. Ноќевање.

5 ден. 11.03.2018 СТРАЗБУР – СКОПЈЕ

Појадок. После појадокот напуштање на хотелот, се упатуваме кон центарот на Стразбур. Слободно време за прошетка и индивидуални активности како и можност запосета на некои од музеите на Стразбур како и можност да се иксачите на камбанаријата на катедралата НотрДам која нуди прекрасен поглед на градот.Во попладневните часови можност за крстарење со панорамско бродче(факултативно)по реката ИЛ (Ill) и каналот Des Faux Remparts која го обиколува центарот на (Grand Île) Стразбур и историскиот дел La Petitt France. Во вечерните часови заминување за Скопје.

6ден. 12.03.2018СКОПЈЕ

Пристигање во Скопје во вечерните часови.

 

 ЦЕНА ЗА УПЛАТИ ДО 31.01: 239/ 14.810 ден.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 249€/15.430 ден

 

Цената на аранжманот вклучува:

  • Превоз со високотуристички автобус
  • Сместување во хотел 3* во Салзбург – 1НП (ноќевање со појадок)
  • Сместување во хотел 2*/3* во Стразбур – 2НП (ноќевање со појадок)
  • Разглед на Салзбург
  • Професионален лиценциран пратител за време целото патување

 

Цената на аранжманот не вклучува:

  • Целодневен излет во Колмар и Базел - 45€
  • Разглед на Стразбур со локален водич- 15
  • Крстарење со панорамски брод во Стразбур - 15€
  • Туристичка такса во хотел во Стразбур– 2-5€ по лице на ден
  • Патничко осигурување без франшиза – 190 ден.

 

Напомена: организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

За овој аранжман важат Општите Услови на Патување на Т.А. Одисеа и СКТМ

За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници.

 

Сподели!

11

Leave a comment

You are commenting as guest.