Designed by Сайт города Читы

Будва-Котор-Дубровник-Осторг (3 ноќавања) поаѓање од Охрид Промо

Будва-Котор-Дубровник-Осторг (3 ноќавања) поаѓање од Охрид, 4900 мкд...

 

1 ден: 28.12.2019

Поаѓање од паркинг пред Спортска сала Битола, во 22:00 часот со туристички автобус, преку Охрид, Струга, Албанија за Будва. За патниците од Охрид поаѓањето е на 28.12 во 23:00 часот од бензиска пумпа Лук Оил кај автобуската станица.

 

2 ден: 29.12.2019

Пристигнување во Будва во утринските часови, посета на св. Стефан – едно од најатрактивните места во Црногорското приморје. Сместување во апартмани. Попладнето прошетка во стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите св. Иван, св. Марија, плоштадот. Ноќевање.

 

3 ден: 30.12.2019

Ден предвиден за целодневен факултативен излет до: Котор каде што ќе го посетиме Стариот стариот дел на Котор при што можи да се види: Катедралата на св. Трипун, a после тоа преку Бокакоторскиот залив продолжуваме према Дубровник. Пристигнување во Дубровник и разгледување на стариот дел на градот: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, Палатата Спонза, црквата св. Влах, Дубровачката катедрала итн. Враќање во Будва во вечерните сати. Ноќевање.

 

4 ден: 31.12.2019

Ден предвиден за индивидуални активности. Ноќевање.

ВЕЧЕРТА СВЕЧЕН ДОЧЕК НА НОВАТА 2020 ГОДИНА

5 ден: 01.01.2020

Факултативна посета на манастирот Острог,сместен високо на карпест планински масив и е најголемо Црногорско светилиште и секако најпосетуван манастир на Балканот. Основан е од Василије во 17 век и се верува дека моштите на св. Василије Остришки се чудотворни кои се најдуваат во Горниот Манастир. После тоа се упатуваме према Подгорица и во попладневните сати поаѓање за МК. Пристигнување во вечерните сати. Крај на програмата

 

Цена: 4.900- ден

 

Во цената е вклучено:

  • автобуски превоз за дадена релација;

  • 3 ноќевања во апартмани во Будва;

  • организација и водство на патувањето;

  •  

Во цената не е вклучено:

  • целодневен излет до Дубровник и Котор – (20 еур);

  • Посета на Остришки манастир – ( 5 еур);

  • влезници за културно историски споменици;

  • превоз од Долниот до Горниот ман. Острог – повратна – (2 еур)

  •  

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување

За реализација на аранжманот потребен е минимум 45 патници

 

Сподели!

70

Leave a comment

You are commenting as guest.