Designed by Сайт города Читы

Препорака! Јанина и Мецово (еднодневна екскурзија)

Препорака! Јанина и Мецово (еднодневна екскурзија)

ЈАНИНА И МЕЦОВО - ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА!

 

Прошетка по тесните улички на јанинската чаршија, со градби од Отоманскиот период, автентични ресторани и кафетерии, Тврдината, Јанинското Езеро или Памвотис, можност за посета на островчето во езерото на кое се наоѓа Музејот на Али Паша Јанински и 6 Манастири... 

Посета на живописното планинско градче Мецово, со специфична архитектура и прекрасна природа...

 

Цена 1500 ден.

 

* факултативно - Музејот на восочни фигури Павлос Врелис - 10 еур

* факултативно - Брод до островчето - 5 еур повратна карта

 

Сподели!

1533

Leave a comment

You are commenting as guest.