Designed by Сайт города Читы

Препорака! Верија (Бер) - Парк Св. Никола - Науса

Препорака! Верија (Бер) - Парк Св. Никола - Науса

 МАКЕДОНИЈА – ВЕРИА (БЕР) - ПАРК СВ. НИКОЛА, НАУСА

 

Состанок на групата на договореното место и поаѓање во 06:30 часот.

Гранични и царински формалности.

Продолжуваме кон Вериа и Манастирот Св. Јован Претеча, познат и како Берски скит, во кој се чуваат моштите на повеќе светци: черепот на Св. Климент Охридски, на Св. Јован Претеча, на Св. Јован Златоуст, на Св. Лука Евангелист. Слободно време.

Потоа се упатуваме на посета на паркот Св. Никола во близина на градот Науса, во прекрасна природа, тука е храмот посветен на Св. Никола и традиционални таверни каде специјалитет е свежа печена речна пастрмка. Слободно време.

Попладне продолжуваме кон Македонија. Пристигнување во Македонија во вечерните часови.

 

 

 

 

Цена на аранжманот: 1.500,00 денари

 

 

 

Напомена:

Калкулација на цената е правена на 40 патници.

Сподели!

638

Leave a comment

You are commenting as guest.